Okulda Diyabet Programında "Fark Yaratan Öğretmenler"

Ülke genelinde Bakanlığımıza bağlı okullarda "Türkiye Diyabet Kontrol Programı" ve "Türkiye Obezite Kontrol Programı" kapsamında çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitim ve farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında 27.04.2010 tarihinde "Okulda Diyabet Eğitim Programı" işbirliği protokolü imzalandığı, süresi dolan protokolün 20.02.2014 tarihinden itibaren güncellenerek işbirliği protokolü kapsamında yürütüldüğü, söz konusu işbirliği protokolü kapsamında; diyabetli çocuklara okul yaşamında destek vererek fark yaratan öğretmenlere "Teşekkür Belgesi" verilmesi proje kapsamında okul müdürümüz Hale Gamze ÖZBAŞLI´ya ve okulumuz öğretmeni Tunca BOZKURT´a teşekkür belgesi verilmiştir.

05.08.2016 1443