NERGİZ ANAOKULU UZAKTAN EĞİTİM BÜLTENİ VELİ KILAVUZU

NERGİZ ANAOKULU UZAKTAN EĞİTİM BÜLTENİ VELİ KILAVUZU

Sayın Velimiz;

Resmi yazımız için alttaki linke tıklayınız; 

meb_iys_dosyalar/34/15/752059/dosyalar/2020_12/01144355_Uzaktan_EYitim_Surecinin_PlanlanmasY.pdf

 

Bu kılavuz uzaktan eğitim bültenlerini uygularken karşılaşabileceğiniz zorluklarla başa çıkabilmeniz ve çocuklarınızla sağlıklı bir süreç yönetebilmeniz için hazırlanmıştır. Lütfen tamamını dikkatlice okuyunuz.

 

1.      Sizlere haftalık olarak gönderilecek olan bültenleri hafta başlamadan önce mutlaka inceleyiniz. Planlanan etkinliklerde kullanılacak materyalleri hazır bulundurmanızda ve etkinlikler ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktalarda sizlere bilgi sağlayacaktır.

 

2.      Planlanan tüm etkinlikler çocuklarınızın gelişim düzeyine uygun olarak hazırlanmıştır. Etkinlikleri çocuğunuzun adına siz yapmayın, ona rehber olmanız yeterli olacaktır.

 

3.      Etkinlikleri uygularken lütfen sabırlı olun. Sizin çok kısa sürede yapabileceğiniz şeyleri çocuklarınızın yapması daha uzun sürebilir fakat unutmayın ki; etkinliği çocuğunuzun adına siz yapabilirsiniz ama öğrenmeyi çocuğunuzun adına siz gerçekleştiremezsiniz. Ve öğrenme yolundaki en etkili yöntemlerden biri yaparak-yaşayarak öğrenmektir.

 

4.      Gerçekleştireceğimiz çevirim içi görüşmelerde (Canlı Dersler), göndereceğimiz video kayıtlarında çocuğunuzun ekranla olan ilişkisinde gözetmen olun. Ekran süreleri konusunda hassasiyetimizi korumaya özen gösterin.

 

5.      Etkinlik süreçlerinde çocuğunuzun öğrenme isteğini olumsuz etkileyecek söylemlerden kaçının. 'Yapamadın, yanlış yaptın, burası olmadı' gibi olumsuzluk ifade eden söylemler yerine 'Bence başarabilirsin, şu kısmı çok güzel olmuş, bence tekrar deneyebilirsin, yapabileceğine inanıyorum' gibi olumlu bir tutum içinde olmanız çocuğunuzun motivasyonunu artıracaktır.

 

6.      Çocuğunuzun hayal gücünü ve yaratıcılığını kısıtlayacak 'Bulutlar kırmızı olmaz, ağaç maviye boyanmaz' gibi söylemleri kullanmamaya özen gösterin. 'Çok farklı, daha önce hiç mavi ağaç görmemiştim, çok güzel olmuş' gibi cümleler çocuğunuzun yaratıcılığını destekleyecektir.

 

7.     Karşılaşacağınız herhangi bir olumsuz durumda sınıf öğretmeninizden destek isteyin. Sürecin olumsuz yanlarını, aile kültürü gereği birlikte, birbirimize destek olarak aşabileceğimizi lütfen unutmayın.

01.12.2020 497

İLETİŞİM

Adres:
OKULUMUZ 2019 SİLİVRİ DEPREMİNDE HASAR ALDIĞI İÇİN KAPALIDIR VE TOKİ ŞEHİT EFKAN KIRAN İLKOKULUNDA MİSAFİRDİR. Atakent Mah. 223. Cd. No21 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL


Telefon



e-Posta Göndermek İçin Tıklayın