Değişimin Kendisiyim eTwinning Projemiz

• Çocuklarımızın her ortama ve olaya hazırlıklı olan ,ayak uyduran ,kaygılarını olumlu davranışa dönüştüren sosyal çevresiyle uyumlu bireyler  yetiştirebilmek amacıyla  tüm dünyayı etkileyen bir sorunla karşılaştığımızda bu sorunla nasıl baş edebileceğimiz yöntemleri geliştirerek, uygulayarak paylaşmaktır.

Öğrencilerimizin bilişsel, sosyal, duygusal ve akademik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen; onların yaşamsal ortamda psikososyal dayanıklılıklarını destekleyen; dışadönük, mutlu, pozitif düşünebilen, problem çözme becerilerini geliştiren ve farklı yaşamsal durumlara uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje kapsamında oluşturduğumuz altı aylık süreçte eğitim öğretim sürecimizin içerisinde, haftanın bir günü hazırlamış olduğumuz etkinlik planını okulumuzdaki tüm yaş gruplarına uygun olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız proje kapsamında etkinlik sürecimiz anne baba eğitimi ve aile olarak kaliteli vakit geçirme, değişen dünya ve küresel dönüşüme uyum, doğal afetlere psikolojik hazırlık ve alınacak tedbirler, zamanı doğru ve verimli kullanabilme, tüketim toplumu içerisinde bilinçli alışveriş (doğru oyuncak seçimi, sağlıklı besin maddeleri vs.) konularında etkinlik planlanmıştır.

Beklentimiz pandemi sonrası çocukların davranış problemlerini en aza indirip kendine yeten, bağımsız çocuklar yetiştirebilmek,
Aile ile kaliteli vakit geçirebilen ve doğru iletişim kuran,
Değişen dünya ve küresel dönüşüme uyum sağlayan,
Kriz ortamlarını fark edip yönetebilen,
Zamanı doğru ve verimli kullanabilen,
Bilinçli tüketen ve israf etmeyen,
Geri dönüşümü önemseyen çocuklar yetiştirmektir.

• Projeye Okul Müdürümüz Hale Gamze ÖZBAŞLI ve 4 yaş A Sınıfı öğretmenimiz İrem ÖKLÜ katılmıştır.

14.12.2021 214