2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Veli Akademileri Projemiz

Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk, Güçlü Türkiye

"Bilinçli anne-baba, huzurlu aile, mutlu çocuk, güvenli toplum, güçlü Türkiye" ilkesi ve "Biz büyük bir aileyiz." sloganıyla hayata geçirilen İstanbul Veli Akademileri eğitimleri; okul-veli arasında iletişim ve iş birliğini güçlendirmek, çocuğun eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek, sorumluluğunun bilincinde bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul'daki resmi okullarda (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, özel eğitim uygulama okulu) öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik hazırlanıp uygulanan okul merkezli veli eğitim projesidir.

İstanbul Veli Akademileri eğitimleri, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü (Strateji Geliştirme Şubesi) tarafından yürütülmektedir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında başlatılan ve başarıyla yürütülen İstanbul Veli Akademileri eğitimleri okullarımızdan ve velilerimizden büyük bir ilgi görmüş; 2019- 2020 Eğitim Öğretim Yılında da Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, okul müdürlüklerimiz ve ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Veli Akademileri eğitimlerine 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 176.545 velimiz kaydolmuş, düzenlenen 14.455 eğitime 631.515 velimiz katılmıştır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında ise 151.451 velimiz kaydolmuş, düzenlenen 13.663 eğitime 388.776 velimiz katılmış; pandemi süreci eğitimleri olumsuz etkilemiştir. Sayılar, kayıtlı veli sayısına göre belirlenmiş olup eğitimlere katılan kayıtsız veli sayımızın fazlalığı da göz önünde bulundurulmalıdır.

TEMEL AMAÇ VE HEDEFLER

1. Okul-veli / okul-veli-öğrenci / anne-baba-çocuk / arasında iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi.
  2. Çocuğun eğitim-öğretim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velilerin bilgilendirilmesi.
  3. Anne-babaların çocuklarını her yaş dönemde ve her yönüyle tanıyabilmelerine katkı sağlanması.
  4. Örnek anne-baba kavramının somut hale getirilmesi.
  5. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın toplumsal değerlere, yasalara, insana, insanlığa, çevreye saygılı, görev ve sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmeleri için ailelerin bilinçlendirilmesi.
    1. Anne-baba ve çocuk arasında karşılaşılan sorunlar, yaşanan çatışmalar ve bunların çözümleri konusunda velilerin bilgilendirilmesi.
    2. Okullarda yaşanan disiplin olaylarının ve istenmeyen davranışların en aza indirgenmesi.
    3. Öğrencinin okul ve sosyal hayat başarılarının artırılmasına katkı sağlanması.

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL VELİ AKADEMİLERİ EĞİTİM KONULARI

Veli Akademileri Eğitimleri ZOOM üzerinden saat 20:00'de gerçekleştirilecektir. Altı  eğitimimize de    katılan velilerimize katılım sertifikası verilecektir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Veli Akademileri Projesi kapsamında, okul-veli arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek, çocuğun eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek, sorumluluğunun bilincinde bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Nergiz Anaokulu Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan program için BAKINIZ; meb_iys_dosyalar/34/15/752059/dosyalar/2020_10/10131800_Veli_Akademileri_Projesi.docx

10.10.2020 504